ogenspion,vergrootglas voor iris,Iriscopie,iriscamera,iriscopiecamera,natuurgeneeswijzeFAQ
Home PageOver onsBestellingFoto'sWaarom EyeRonec?LinksContactPebble 8+2 IriscoopBooksIris loupeGeschiedenisColour Therapy  DeviceDINO-LITEKoop Verkoop HuurEyeRonec

Img10.png 

De EyeRonec lens en verlichtingsunit wordt gefabriceerd in Australie bij preciesie proces.

De verlichtingsunit bestaat uit 2 sets lampjes (LED’s) : één van 2 en één van 4 stuks, waardoor het mogelijk is om 2,4 of 6 lampjes te gebruiken en uit de voeding voor de camera. (U heeft geen baterijen nodig)          

De EyeRonec lens-verlichtingsunit is het meest kostbare van het hele systeem.

Op dit moment zijn er wereldwijd  een twaalftal landen honderden EyeRonec systemen in gebruik.

De lensunit is speciaal ontwikkeld voor een specifiek model camera. Als dit model wordt gewijzigd of vervangen door een ander model, dan moeten we de lensunit hiervoor weer aanpassen. 

Op dit moment gebruiken we de Canon camera en fotoprinter. Het gebruik van de computer is niet vereist. 

De lensunit is niet geschikt om met welke andere camera dan ook te worden gebruikt en is ook niet geschikt voor enig ander model van Canon. 

De camera en lensunit worden verbonden met een VIDEO MONITOR.  Dit is uniek voor EyeRonec. Het centreren en  focussen van het beeld is dan heel makkelijk. U hoeft NIET in een klein kijkglaasje te staren. Dit is hoe een professinale film crew een scene opneemt.

Video monitoren zijn dus GEEN  computermonitoren, ze kunnen TV signalen ontvangen en eveneens verbonden worden met video en DVD.

De camera kan ook gebruikt worden om reeds genomen foto’s op te slaan op de computer.  (USB kabel is bijgeleverd)

De eenvoudigste manier om het systeem voor iriscopie te gebruiken, is,om de camera, met hierop de lensunit, aan te sluiten op de VIDEO monitor om dan
direct het beeld van de iris te zien, zodat U gemakkelijk kunt focussen en op een goede manier foto nemen.

Voor iriscopie is de eenvoudigste manier het systeem te gebruiken om de camera, met hierop de lensunit aan te sluiten op de VIDEO monitor om dan direct het beeld van de iris te zien, zodat U gemakkelijk kunt focussen en op een goede manier de foto nemen.

De fotoprinter kan een 10x15 cm afdruk maken voor het patientendossier. 

De Canonprinter, die wij gebruiken print een foto op postkaartformaat binnen een minuut en zal gegarandeerd niet verbleken binnen 100 jaar.

De printkosten zijn rechtevenredig met de prijs van het papier en de cartridge. (Geen inkt nodig) 

We hebben het EyeRonec systeem dusdanig ontwikkeld, dat het betaalbaar is en beslist de beste value for money is voor een digitale iriscoop.

De EyeRonec wordt niet door een hobbyist gemaakt, één voor één, maar professioneel middels  preciesie fabricage in batches van minimaal  100 stuks.

Er is een capture device beschikbaar, dat indien  aangesloten op de USB ingang van de laptop, het beeld (in een klein venster) op het LCD scherm laat zien van de laptop.

Dit systeem laat het beeld niet zo duidelijk en helder zien  (Omdat moderne computers nog niet snel genoeg zijn om "Live Video" op een vol scherm te zetten) zoals bij de aansluiting op de VIDEO monitor, maar nadat U de photo heeft gemaakt, door het gebruik van het een kleiner beeld om te focussen,  kunt U toch de foto via USB downloaden en DEZE foto is perfect op het computer scherm omdat het signaal niet omgezet hoeft te worden.

Gedrukte foto's zijn altijd van top kwaliteit omdat de printer aleen de digitaal opgeslagen informatie  gebruikt. 

 

FAQ’s

V: Wat zijn pixels en hoeveel moeten er op een camera zitten?

A:

In elke fotocamera zit een beeldsensor en een lens. Bij het nemen van een foto komt er een beeld door de lens dat wordt geprojecteerd op een lichtgevoelig vlak, de beeldsensor. Deze beeldsensor bestaat uit heel veel lichtgevoelige puntjes (pixels). Deze puntjes bepalen de resolutie van de camera. De kwaliteit van de foto’s die een camera maakt zijn sterk afhankelijk van het aantal pixels. Hoe hoger het aantal pixels hoe beter de beeldkwaliteit van de foto’s en hoe groter je ze uit kan vergroten zonder veel verlies van scherpte, details en zonder het verhogen van ruis. 3.2 megapixels is voldoende voor scherpe 10×15 cm afdrukken. Een computerscherm heeft minder dan 1 megapixels en een video systeem gebruikt de PAL norm met ongeveer 1/4 megapixels. Computers hebben een gelimiteerde

processing snelheid, waardoor camera's  met 3-4 MP die via de USB poorts aangesloten zijn, niet werken zonder beeld vertraging.

V: is het mogelijk alleen de lensunit aan te schaffen?

A: de lensunit is ontwikkeld voor een specifiek model camera en kan niet gebruikt worden op andere camera’s.We zouden dan ook geen ondersteuning kunnen bieden aan mensen die toch de lensunit in een ander systeem willen gebruiken. EyeRonec bied een professioneel systeem aan met goede ondersteuning, dus  geen "Do It Yourself kit"

 

V: kan ik alleen de camera + lensunit kopen. Ik heb al een printer en monitor?

A: Idereen heeft een printer en een computer monitor, maar wij hebben de ervaring opgedaan, dat mensen, die alleen de camera + lensunit kopen tegen behoorlijk wat problemen oplopen en dit vraagt dan van ons veel advies en inspanning om het geheel werkend te krijgen. Dit vraagt dure tijd en we blijken iedere keer weer het wiel opnieuw uit te vinden. Daarom is de aanschaf van het complete systeem het beste advies. Als U perse wilt experimenteren leveren wij alleen de camera en lens unit aleen.  Als U een auto gaat kopen dan  koop U  een complete auto, niet een motor, 4 wielen en een carosserie om zelf in elkaar te zetten.

 

V: waarom kan ik de computermonitor niet gebruiken? Deze is een stuk goedkoper.

A: de camera heeft een PAL video uitgangssignaal en dat is uitsluitend compatible met een video monitor. Onze monitor kan wel als computermonitor  (XVGA) en als monitor voor de videocamera  (PAL) gebruikt worden. De overschakeling is automatisch. Een computer XVGA monitor kan geen video signalen gebruiken.

 

V: ik heb een kwalitatief goede camera en met mijn macro lens kan ik foto’s maken van de iris, maar ik heb problemen met het flitslicht, die een groot deel van het oog bedekken  en vaak is de foto niet helder. Kunt  mij helpen met dit probleem?

A: sorry, het heeft ons vele jaren gekost om de EyeRonec te ontwikkelen, we kunnen U geen hulp bieden bij het opnieuw uitvinden van het wiel.

 

V: hoe moeilijk is het om het EyeRonec systeem mee  te nemen?.

A: de camera, printer en LCD monitor passen allemaal mooi in de handzame koffer, waarin we het systeem afleveren. Dus het is waarlijk een ALL-IN-ONE systeem, waarbij de monitor in het deksel van de koffer opgesloten zit. 

 

V: sommige leveranciers hebben een onderhoudscontract voor € 250,- per jaar. Heeft U ook zo’n contract?

A: Nee, het EyeRonec systeem heeft GEEN onderhoud nodig en er worden geen batterijen  gebruikt. Het hele systeem werkt op netspanning. Alleen als er in stoffige ruimtes gewerkt wordt moet af en toe de lens schoongemaakt worden. Let wel op de goede verbindingen en snoeren. Het lens systeem wordt 5 jaar gegarandeerd. Canon camera and printer hebben 1 jaar garantie.

 

V: waar kan ik papier kopen?

A: fotozaken en computerwinkels verkopen de 'Kit" waarmee  108 foto's gemaakt kunnen worden.

 

 V: is er na verloop van tijd een upgrade noodzakelijk?

A: tot nu toe is dit niet nodig. We hebben veel ervaring opgedaan en door de jaren heen terugkoppeling ontvangen van de gebruikers. In het huidige product zijn alle wensen van therapeuten verwerkt.

 

V: heeft U een vertegenwoordiging in mijn buurt? Australië is zo ver weg.

A: we mogen dan wel qua afstand ver weg zijn, maar met de moderne communicatiemiddelen en transport, is het alsof we in de buurt zijn.

Er zijn echter  vertegenwoordigers in Europa.

 

V: waarom verkoopt U Canon camera’s, ik kan een goede camera kopen in de fotozaak?

A: Canon, wereldleider in het fabriceren van camera’s wijzigt vaak zijn modellen. Slechts ÉÉN type camera is geschikt voor onze lensunit en we weten niet of het volgende model van Canon, die mogelijkheden biedt, die we nodig hebben. Daarom kopen we grote hoeveelheden camera’s in om leveringen zeker te stellen. Vele mensen denken dat een goede camera  een SLR  spiegelreflex moet zijn maar dat is niet waar de techniek heeft grooten stappen gezet in de afgelopen jaren en de Compact camera's zijn nu "state of the art" met electronische anti-shake and auto focus. Als U geen verslaggever bent is het niet nodig om een SLR to kopen en alle knoppen en lensinstelling te leren. Het beste idee is dat compactcamera's een LCD schermpje hebben om het beeld te zien (niet een piepklein gaatje) EyeRonec heeft een 38cm LCD scherm om eerst  iedere vezel van de iris goed te zien en dan pas een foto te maken. 

Niet één camera heeft meer dan 2MP (ja, 2.000.000 pixels) nodig  om een goed beeld op een video monitor te krijgen. Dit is omdat het TV scherm bij U thuis slechts 215.000   (0.215Mp)  ja 1/4 Megapixels heeft en een goed computerscherm slechts 1.000.000  (1M) pixels (XVGA). Daarom is een camerta met meer dan 2Mp ruimschoots voldoende voor iriscopie, mede omdat de fotoprinter ongeveer 3Mp nodig heeft. Zoals U ziet, het zit allemaal goed in elkaar. (U kunt ook beneden op deze pagina een uitleg over pixels vinden.)  

V: ik wil graag foto’s maken van bloemen en insecten en ook familiefoto’s?

A: U kunt de camera gebruiken zonder de lensunit. Deze is er gemakkelijk af te klikken. Als je wallposterprints wil maken, dan heb je een camera nodig van 5Mp of meer om een uitstekend resultaat te krijgen dus de aangeboden camera is goed to gebruiken.

 

Indien er nog meer vragen zijn, aarzel niet om contact met ons op te nemen per e-mail of telefoon.

clip_image001.gif

 Pal video TV systeem  beeld scherm heeft maar 215.000 pixels ( 0.215MP)  het  Laptop computer scherm heeft ongeveer 1 millioen pixels  (1MP)

Alle video apparaten zoals DVDs, Projectoren, cameras, video Cam cameras hebben de zelfde standard  (PAL video)

 

Australië: en VS

Leo Bongaards   Ja ik kan Hollands

Leo@care.cc

+1 775 825 9594

 

Nederland:

Henk Verhoef     Spreekt alle talen

henk-verhoef@orange.nl

+31 3989 2620   

                                                                                                                            

 

 
 
About Us | Iris Photo's | Waarom EyeRonec ? | Interesante LINKS | Contact ons |  EyeSpy | Books | Iris Loupe | Geschiedenis | Kleur Therapie | DINO-LITE | Koop-Verkoop-Huur | EyeRonec